Friday, July 22, 2011

:: Malaysia XI vs Chelsea FC ::


Seperti yang anda semua maklum, giliran Chelsea pulak menentang Harimau Malaya dalam perlawanan persahabatan Asia Tour nie.

Kesimpulan: 1st half, 0-0..tak taw la Chelsea nie kasi can kat Malaysia ke hape. Main memang nampak macam main..tapi macam main2 pun ade.. Takde luck kot untuk Chelsea..mungkin....

2nd half lak..minit ke-80, gol pertama dari Drogba... Hurmmm...nie lagi satu yang memusykilkan. Lineman sengal ke hape..cepat sangat angkat bendera, pada hal bola tak masuk pun dalam gawang gol. Melantun keluar pulak, pastu keeper Malaysia (Mohd Izham Tarmizi) dapat bola tue ye. Kira Chelsea dapat 1 gol, tu pun gol kontroversi...hurmmm...no offense!

Apa2 pun, thumbs up pada semua player2 Harimau Malaya. Even tak dapat jaringkan gol pun (percubaan tue ade, sipiiii je lagi) tapi dapat kawal pertahanan...tu yang penting! Menarik gak la game tadi tu.. Nama je perlawanan persahabatan..tapi tough hokayyyy...good job~! Hehehehe...


p/s: Nak tengok Harimau lawan Singa lagi satu pulak Sabtu nie....

No comments:

Post a Comment